Концепция

Архе създава уникални сгради, образци в архитектурата и инженерството, построени с изключително високо качество, с неповторим комфорт на обитаване.

Нашата концепция се гради на осем основни стълба:

Дълговечност с естествени материали

Строим стабилни и дълговечни конструкции, изградени от естествени и безвредни материали.

Хармония с контекста

Вписваме новоизграденото в контекста на обкръжаващата среда и нейните дадености. Създаваме вътрешни и външни пространства, които преливат помежду си без ясна граница, като по този начин постигаме неразривна връзка със средата.

Органична архитектура

Естетиката на нашите творения понякога е консервативна, понякога е ултра модерна, но никога отчуждена и бездушна. Такъв е резултатът, когато не подчиняваме природата и човешките усещания на егото си, защото сградите винаги надживяват преходната мода в архитектурата. Учим се от онези майстори, които са следвали мисията да създават духовна и органична архитектурата, която облагородява човека и обкръжаващата го среда.

Комфорт на обитаване

Нашите сгради са комфортни по всички възможни начини – носят на хората усещане за светлина и топлина във всяко кътче. Комфортът на обитаване се постига с прилагане на задълбочени познания по сградна физика и психология.

Истински в дълбочина

Нашите строежи са красиви и истински по време на всяка следваща стъпка на строителството, защото мислим в дълбочина и детайл, а не само по онази повърхност, която окото вижда на финала.

Рентабилност за целия живот на сградата

Нашите обекти не струват скъпо, но са с висока стойност. Ние не строим с нискокачествени материали! Обмисляме внимателно не само построяването, но и живота на сградата и така стигаме до най-дълготрайно полезните и рентабилни решения.

Майсторство

Вярваме, че майсторството в строителството не е изгубено с отминалите поколения. Търсим най-сръчните и опитни дърводелци, каменари, тенекеджии и т.н., винаги ги питаме „как“ и се учим от тях.

Ние сме строители

Ние създаваме нашите сгради като главното действащо лице на строителния обект, а не като страничен наблюдател. Ние сме архитекти и инженери по образование, но наричаме себе си строители.