Архитектурно студио Архе

Проектант:
Студио АРХЕ
Екип:
арх. Георги Николов, арх. Бошко Таков
Начало / Проекти / Многофамилна пасивна жилищна сграда

Многофамилна пасивна жилищна сграда 

Студио АРХЕ партнира с мащабна предприемаческа компания в строителството относно проучване на възможностите за проектиране и реализация на многофамилни жилищни сгради по стандарта Passivhaus, подобни на построените през последните години във Виена, Франкфурт или Хайделберг.
Проучванията обхващат градоустройствени схеми и слънчеви изследвания, калкулации на инвестиционните разходи и тяхната рентабилност, както и различните варианти за схема на сградните инсталации. Технологиите на изпълнение са напълно налични и достъпни в България и са по възможностите на високия клас български строители. В същото време натрупаният опит от прилагане на висококачествени прозоречни системи и на системи за вентилация на ниво пасивна къща е съществен, както сред екипа на АРХЕ така и сред нашите партньори инсталатори, заедно с които изградихме тези системи на обектите ни.
Към настоящият момент изводите показват, че строителството на многофамилни пасивни жилищни сгради е също толкова рентабилно и предизвикателно, както е това при строителството на частни еднофамилни къщи или ниско етажни жилищни комплекси, с които вече имаме натрупан достатъчно опит и изводи.

Съществено важно е, че тенденцията към момента е към значително засилване на интереса към висококачествени апартаменти в многофамилни жилищни сгради, построени с по-високи критерии, изисквания, стандарти и технологии. Към момента, предлагане на подобни в България почти не съществува, а срещу цени значително надхвърлящи средните, потребителят може да намери на пазара на предлагане на имоти единствено нискокачествено строителство, дори и при топ локация.


Повече информация очаквайте скоро.